De twee grootste misvattingen over regressietherapie

tumblr_m7bo4gmfin1ryfaiuo1_500.jpg
In mijn praktijk kom ik ze tot mijn eigen verbazing nog vrij regelmatig tegen: een aantal ideeen over regressietherapie die hun basis hebben in het verre verleden, of in een beeld van wat de therapie eigenlijk inhoudt die niet overeenkomt met de praktijk. Hier zijn ze: de top 2 van misvattingen over regressietherapie!

1. Bij regressietherapie ben je er zelf niet bij en herinner je je na afloop niets.
Dit is een misvatting, gebasserd op toneelhypnose en de hypnotherapie uit de 19e en vroeg-20e eeuw. Hierbij wordt/werd gebruik gemaakt van diepe trance, waarbij inderdaad de suggestie gegeven werd dat de gehypnotiseerde zich na afloop niets zou herinneren. Bij moderne hypnotherapie en regressietherapie zonder hypnose is dit niet het geval. Sterker nog, het is belangrijk dat de client er zeer zeker wel bij is, aangezien de client de hoofdrol heeft in het genezingsproces! Als client ga je zelf, onder begeleding van de therapeut, de getraumatiseerde, verdwaalde, gekwetste delen van je ziel of zelf ophalen en helen, troosten, hun energie herstellen. Daarbij zul je mogelijk ervaren dat je bewustzijn dubbel aanwezig is: je weet dat je in het hier en nu in de stoel van de praktijkkamer zit, maar een deel van je bewustzijn is ook ‘daar’ gefocusd, in de ervaring van het vorige leven of innerlijke kinddeel dat je aan het helpen bent.

2. Regressietherapie is contra-productief omdat je alleen maar het verleden aan het herkauwen bent, en je leeft nu, en moet je focussen op wat je wilt en niet op wat geweest is
Bij goede regressietherapie ben je niet het verleden aan het herhalen. Je lijdt in zekere zin niet aan iets wat in het verleden leeft, maar in het nu: iets wat ooit gebeurt is, is nog niet verwerkt en vormt in het NU een blokkade, of een niet-aanwezig zijn in het nu van een stukje van je ziel. Daar heb je last van omdat je je niet helemaal kunt manifesteren in het nu met alle energie, gaven en talenten die je tot je beschikking zouden kunnen staan. Door goede regressietherapie heel je jezelf waardoor je des te sterker aanwezig kunt zijn in het nu en je makkelijker kunt richten op het manifesteren van je verlangens!

Wendy is reincarnatietherapeute en schrijfster en heeft sinds 2002 een eigen praktijk voor regressietherapie en droomwerk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s