healing

De collectieve healing crisis

Bij vele healing modaliteiten bestaat het begrip ‘’healing crisis’’. Dat betekent dat als je door een proces van transformatie en genezing gaat, er een periode is waarin alles eerst even erger lijkt te worden. Alle onverwerkte pijn en trauma komt naar boven om gezien, bewust gemaakt en geheeld te worden. Alle gifstoffen komen vrij en moeten je systeem uit.

Daardoor voel je je tijdens je transformatieproces vaak een tijd lang behoorlijk beroerd. En dit proces gaat vaak in een herhalende spiraalbeweging omhoog, laag voor laag, tot alle lagen bewust geworden en geheeld zijn. Dit is niets om ongerust over te worden, dit is gewoon hoe het werkt.

De wereld gaat momenteel door een vergelijkbaar proces heen. Alle lelijkheid, alle corruptie, al het gif, alle leugens, wandaden en valse goden komen aan en in het licht. Daarbij doen ze, net als wanneer je je aan een destructieve relatie gaat onttrekken, nog een laatste wanhoopspoging om de macht vast te houden en je in de greep te houden.

Net als in mijn eigen professie, regressietherapie, waarbij ik vaak te maken heb met aangehechte energetische aanwezigheden die uit zijn op destructie, zie je dat het ‘’kwaad’’ zichzelf en diens eigen aanwezigheid en trukendoos verraadt. Hoe meer licht erop gezet wordt, hoe meer wezens die het pad van het duister lopen zichzelf verraden in hun pogingen de greep op de mens te bewaren.

Maar eenmaal gezien, is het spel uit. Als de waarheid aan het licht komt, is het slechts een kwestie van tijd voor de mens ervoor kiest diens autonomie en soevereiniteit volledig terug te nemen.

En dat is de bedoeling van het spel: dat we als mensen die kiezen voor het licht, alle stappen zetten die nodig zijn om volledig in ons licht en onze waarheid te gaan staan. Zonder angst. Zonder twijfel. Zonder schuld. Vrij en volledig doordrongen van onze goddelijkheid, verbonden met onze eeuwige zielezelf, en de Bron waar we integraal deel van uitmaken.

In deze verbinding kan niets ons deren. Niets heeft ons ooit werkelijk kunnen deren: dat was een illusie. Wij ZIJN de Bron. Wij ZIJN het Al. We keren als bewuste medescheppers terug naar ons Zelf. Het is alleen maar een kwestie van tijd…

© Wendy Gillissen
www.reincarnatietherapie.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s