De strijd om de aandacht

De strijd om de aandacht

In deze tijd, waarin de laatste stuiptrekkingen van het Vissentijdperk merkbaar zijn, de tijd waarin de verdraaide energie van Vissen, illusie en corruptie een grote rol speelt, draait alles om marketing en aandacht. Aandacht is tijd. Aandacht is geld. Aandacht is energie. Aandacht is het belangrijkste tool om je werkelijkheid mee te creëren en te manifesteren wat je wilt… of niet wilt.

De strijd om de aandacht is op zijn hoogtepunt gekomen. Alles draait om het al dan niet bestaande muterende beestje, of de aanzwellende dictatuur. Het een of het ander. Voor of tegen. Linksom of rechtsom. Het is één groot marketing programma met als munteenheid: aandacht. Als de aandacht maar daar naartoe gaat – en niet naar wat je wél wilt manifesteren. Wat je gelukkig maakt.

En wat me opvalt, dat hier precies hetzelfde spel gespeeld wordt op collectief niveau, als in gezinnen met een narcistische ouder gebeurt. Alle aandacht moet naar de narcist, goedschiks of kwaadschiks. Linksom of rechtsom. Of de narcist is zielig, of hij/zij is de beste. Het zal hem worst wezen – als de ogen maar op hem of haar gericht zijn. Gooi er nog een bizarre maatregel tegenaan, verzin een tegenstrijdig hersenklutsend verhaal – zet het gaslight nog even aan – alles om je bezig te laten houden – met hém.

En datgene waarin je vooral niet verstrikt moet raken, is de strijd tégen de narcist. Het is als vechten tegen een kleverige octopus, of een spook. Het is een gevecht dat je nooit gaat winnen. De bedoeling van de narcist is namelijk, dat je met je aandacht bij hem blijft. Want daar krijgt hij energie van. Zelf is hij wezenlijk leeg. Dus jouw strijd gééft hem energie.

Daarom ben ik gestopt met het volgen van het Verhaal en het Antiverhaal. Ik lees de berichten niet meer. Ik ga niet meer kijken naar de volgende show. Ik heb alle kaartjes voor de Show verscheurd en weggegooid. Net als de uitnodigingen voor de Frikandel.

Natuurlijk moet ik weten wat de ‘’regels’’ zijn zoals ze per dag worden veranderd, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Zodat ik mijn beslissingen kan aanpassen. Zodat ik mijn energie op de beste manier kan laten doorstromen en de wereld in kan brengen. Als je niet verstrikt wilt raken in de netten van de narcist, moet je lenig zijn. De ene keer meebewegen, de andere keer de andere kant op zwemmen. En soms een punt maken. Het verandert per moment. Zie het maar als Aikido.

Ik heb besloten mijn aandacht van Het Verhaal en alle marketing daaromheen af te halen en me zoveel mogelijk te focussen op wat ik wél wil creëren. Op mijn eigen verhaal. Het gestampvoet van de narcist is dan slechts ruis op de achtergrond. Af en toe check ik even wat hij roept – zodat ik weet waar ik aan toe ben. En dan negeer ik hem verder. Ik schrijf mijn eigen verhaal. Welk verhaal schrijf jij?

© drs. Wendy Gillissen, 2021
www.reincarnatietherapie.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s