vorige levens

Belemmeren angsten uit vorige levens jou nog om je passie te leven?

Oorsprong

Ik zie het vaak in de praktijk: mensen die dolgraag hun grootste passie willen leven en hun zielendoel willen manifesteren, maar worden geremd door onbegrepen angsten. Vaak stammen deze angsten uit de vroege jeugd. Maar vaker nog hebben ze hun diepere oorsprong in vorige levens.

Vorige levens

Wanneer we in de verwezenlijking van onszelf en onze doelen of verlangens worden geremd door vreemde, onbegrepen en vaak onbewuste angsten, kunnen er niet geheelde trauma’s van vorige levens in het spel zijn. Hetzelfde geldt voor angsten die disproportioneel groot zijn, of rationeel gezien totaal onnodig.

Reëel

En dat zijn meteen de eerste aanwijzingen dat de angst om onze passie te realiseren wel eens zijn oorsprong in het verleden zou kunnen hebben. Ze lijken op het eerste gezicht onnodig, onlogisch, en disproportioneel groot. Maar schijn bedriegt. Op het moment dat deze angsten ontstonden, en dat kan wel honderden jaren geleden zijn, waren ze wel degelijk reëel.

Oud zeer

Of het nu gaat om creatieve doelen, spirituele doelen, of meer wereldse doelen: vaak is het om te manifesteren wat we willen, nodig dat we weten wat het is dat we in de wereld willen zetten, we in ons eigen kunnen geloven, en geloven dat wat wij te brengen hebben welkom is en goed ontvangen wordt in de wereld.  Op de deze punten kan oud zeer uit vorige levens nogal eens roet in het eten gooien.

Weten wat je wilt

Hier begint het al mee: soms is ons zieledoel of onze passie versluierd door oude angsten en weten we niet eens meer wat het is. Sterker nog, weten wat je passie is zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn, want dan ga je je er naartoe bewegen. En als er oude angsten op zitten, steken die meteen de kop op!  Door die versluiering heen breken en durven voelen en weten wat je echt wilt is dus de eerste stap.

Heks

Hier kunnen al angsten van vorige levens op zitten. Heel goed weten wat je wilt, vooral in een leven waarin dat niet bepaald met goedkeuring werd begroet door de omgeving en zelfs werd afgestraft, wordt dan te spannend. Het wordt  weggestopt en versluierd. Dit gebeurt nogal eens bij mensen die een alternatieve praktijk willen beginnen maar in vorige levens zijn veroordeeld als ‘’heks’’. Het komt vrij vaak voor. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat er in vorige eeuwen duizenden mensen zijn veroordeeld omdat ze zich met vormen van genezing bezig hielden.

Sluier

Ook zie ik in de praktijk zelfs wel eens, dat onze eigen vorige levens ons er als het ware actief van kunnen proberen te weerhouden zelfs maar te weten wat het is wat we willen – om ons te beschermen! Dit kunnen levens zijn die zich nog niet bewust zijn van het feit dat ze overgegaan zijn. Een goed ‘’gesprek’’ met zo’n leven, het uitwerken van diens trauma en ze laten begrijpen dat die angst NU niet meer nodig is, is soms al voldoende om de sluier op te heffen.

Geloof in eigen kunnen

Om datgene waar we blij van worden in de wereld te zetten, is het niet alleen belangrijk dat we onze persoonlijke kwaliteiten überhaupt ontdekken. Het is ook van belang dat we vertrouwen hebben in ons eigen kunnen.

Mis

Hier zie je nogal eens vorige levens waarbij iemand bijvoorbeeld lekker op zijn/haar pad zat als genezeres, sjamaan, ingenieur, bouwer… en dan gaat er iets mis. Een patiënt gaat dood. Een machine gaat op tilt. Een gebouw stort in. Een vliegtuig stort neer. Vaak is het niet duidelijk waarom precies, maar we trekken het ons persoonlijk aan en nemen ons voor NOOIT meer dat beroep uit te oefenen. Vaak is het voldoende terug te gaan om te kijken wat er mis ging. In 90 % van de gevallen was het een ongeluk, was het de patiënt zijn tijd, was het iets wat buiten je macht lag. En soms hebben we een fout gemaakt – dan kunnen we dat ook erkennen, onszelf vergeven, spijt betuigen en verder gaan – wijzer door de ervaring. We zijn hier immers allemaal om te leren.

Geloven dat je kwaliteit welkom is in de wereld

Onze passie in de wereld brengen vanuit de overtuiging dat wat we te brengen hebben welkom is en goed ontvangen wordt zorgt ervoor dat we de juiste mensen en situaties aantrekken. Klanten, kansen om jezelf op de kaart te zetten, etc. We stemmen onszelf als het ware af op de frequentie van succes.  Maar wat nu als je niet kunt afstemmen op succes omdat je onbewust nog gelooft, dat dat gevaarlijk is?

Gevaarlijk succes

Dit stamt nogal eens uit vorige levens waarin succes gevaarlijk was. Vorige levens waarin we werden gesaboteerd of vermoord door een jaloerse concurrent bijvoorbeeld. Of waarin we werden gestalkt door een gestoorde fan (echt, het is van alle tijden!) Ook hier zie je vaak weer levens waarin bepaalde religieuze instanties succesvolle healers, geleerden, kunstenaars als gevaar zagen voor de status quo en ze lieten verdwijnen in een kerker. Dat geldt vooral voor vorige levens waarin we ideeën die niet in lijn waren met de religieuze leer in het openbaar verkondigden. Bij de laatste zie je vaak problemen met spreken in het openbaar en met de keelchakra.

Vrij

Ook hier geldt weer: als we deze vorige levens helpen hun pijnstukken te helen, en zich bewust te worden van het feit dat het NU wel veilig is zo groot te zijn als je bent, is er vaak een groot stuk blokkade opgelost. Dan durven we weer vrijuit te spreken, zingen, schrijven, creëren. Op die manier kan het bevrijden van de zieledelen die nog vast zitten in oud zeer ons helpen zonder angst onze talenten te ontwikkelen en onze passie te leven.

Ontwikkeling

Het mooie is, dat het ontdekken en helen van die oude angsten ook een onderdeel is van ons eigen ontwikkelingsproces. Door deze oude angsten te begrijpen en op te lossen, groeien we nog meer in kennis, wijsheid en ervaring.

Win-win

Daarbij worden we ons ook nog bewuster van het feit, dat we multidimensionale wezens zijn met onbegrensde mogelijkheden om te leren, manifesteren en groeien. We verlossen onze vorige levens en zijn nog beter in staat de missie van onze ziel te vervullen – met succes. Een win-win situatie!

© drs. Wendy Gillissen, 2021
www.reincarnatietherapie.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s