fantasy

Waarom ik geen fantasy schrijf

Toen ik de roep van mijn ziel voelde om te gaan schrijven, zocht ik naar een hokje om mijn boeken in te stoppen. Dat moet nou eenmaal in de boekenwereld. Het beestje moet een naam hebben.

Omdat het avontuurlijke verhalen zijn kwam ik uit op fantasy. Ik wilde de vrijheid hebben om geen historische details te hoeven onderzoeken. Want feitelijk zijn het de echte verhalen van mijn vorige levens.

Fantasy, dus. Zodat ik geen stoffige boeken—eh, saaie internet archieven in hoefde te duiken. Fantasy heeft de naam een genre te zijn voor escapisme. Om de realiteit te ontvluchten. Maar in dit geval is niets minder waar. Wat ik schrijf is geen verhaal om in te vluchten.

Sterker nog, het verhaal dat ik schrijf kan je juist meer in verbinding brengen met het leven, met de authentieke beleving van het bestaan… en met de levensvragen waar we allemaal mee geconfronteerd worden.

Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Hoe ga ik om met de tegenstellingen goed en kwaad, liefde en angst? Hoe ga ik om met mijn eigen angsten? En die delen van mezelf die ik heb weggestopt omdat ze verbonden waren met pijn, schaamte of angst? Hoe ga ik om met mijn eigen schaduw? Waar vind ik de moed die onder ogen te zien?

En wat doe ik wanneer ik geconfronteerd word met onrecht, met corruptie, de verdraaide uitoefening van macht en het ‘’recht van de sterkste’’, de verdraaide mannelijke of vrouwelijke energie? Hoe sta ik daar zelf in, en hoe ga ik daar mee om?

Kan ik houden van het gezicht in de spiegel, of zijn er nog stukken van mezelf die ik niet onder ogen kan zien, delen van mezelf die ik niet wil kennen? Wat heb ik nodig om die met compassie en moed onder ogen te zien?

En wat doe ik als ik geconfronteerd word met onrecht, een overmacht, of de bedreiging van alles wat me lief is (een actueel onderwerp, helemaal nu)? Wat is ware moed? Hoe vind ik mijn eigen innerlijke spirituele krijger?

Ik schrijf vanuit de inspiratie van mijn ziel, het is meer channelen dan wat anders. Alles komt vanuit mijn Hoger Wezen en rechtstreeks door mijn hart. De ziel wil de ervaringen die niet makkelijk zijn maar ons o zo menselijk maken in de wereld brengen als mooie, spannende verhalen vol avontuur, liefde, wijsheid en hoop.

Toch heb ik één of twee keer wel eens een boze reactie gekregen op mijn boeken – dan werd er kennelijk wel een erg gevoelige snaar geraakt.

Gelukkig krijg ik voornamelijk enthousiaste, en blije, en ontroerende reacties van lezers. Degene die me het meest raken, zijn die van mensen die zelf in hun hart geraakt zijn en uit mijn verhalen hoop, moed, liefde en inspiratie halen. De mensen die er de inspiratie in vinden om zich nog meer te verbinden met hun eigen prachtige ware Zelf, hun ziel, en die te manifesteren in de wereld vanuit de wetenschap dat we hier zijn met een reden.

We zijn hier niet voor niets. Wij ZIJN de expressie van goddelijke liefde – alles wat ons nog belemmert zijn slechts schaduwen.

© drs. Wendy Gillissen, 2021
Vind mijn bekroonde debuutroman hier:
https://www.bol.com/nl/nl/p/de-vloek-van-de-tahiera/1001004009044492/

Image by Mark Frost from Pixabay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s